Pokud milujete dobrá jídla a ještě k tomu i rádi vaříte, pak nepochybně čas od času zamíříte na web pro inspiraci. Stránek o vaření a... (5. 5. 2010)
Naprostý chuťový koncert dokážete i z běžných surovin uspořádat, pokud použijete ta správná koření. Od kdy se ale vlastně používají přísady jako je pepř, hřebíček... (19. 4. 2010)
Pokud máte rádi opravdu dobrý chleba, případně rádi experimentujete i v této oblasti, určitě už jste uvažovali o nějaké kvalitní domácí pekárně. Jakou ale zvolit?... (14. 4. 2010)
Zelenina i produkty z obilí jsou každodenní součástí našeho jídelníčku, ale o jejich původu zpravidla nevíme příliš. Mnohdy se zajímáme o to, jak je upravit... (5. 4. 2010)
Zkuste na chvíli zapomenout na standardní oplatkové zmrzlinové kornouty – a představte si voňavé, sladké, křupavé těsto, představte si kornouty, které znáte z lepších středomořských... (22. 3. 2010)
K oblíbeným a navíc zdravým pochutinám patří mnoho různých druhů ovoce. Kde má svůj původ? Jak se jednotlivé druhy šlechtily a ze kterých se dělalo... (22. 2. 2010)
S kakaem a čokoládou se Evropa seznámila díky španělským dobyvatelům, kteří jej objevili při dobývání mexické říše Aztéků. Čaj naopak pochází z Asie – pěstován... (8. 2. 2010)
V jednom z našich minulých příspěvků jsme se zaměřili na vliv vitamínů na náš zdravý život a zmínili jsme i některá doporučení, jejichž plnění podpoří... (25. 1. 2010)
Jednou ze základních podmínek plnohodnotného života je uchování si svého zdraví – a my vám dnes nabízíme řadu informací o tom, jak jej podpořit prostřednictvím... (4. 1. 2010)
Dnes tu pro vás máme několik zajímavostí o poživačném životě starých Řeků. Věděli jste třeba, že v klasickém Řecku ještě nebyly hospody a vinárny, ale... (21. 12. 2009)